Een vrouw in zwarte lingerie die een boudoir-selfie maakt met haar smartphone.

Boudoir foto’s maken met je smartphone

Leestijd 4 minuten

Stel, je wilt de tijdloze schoonheid van je lichaam vastleggen op een manier die zowel elegant als verfijnd is. In dat geval staat boudoirfotografie bovenaan de lijst. Maar wat als je niet beschikt over een professionele camera? Geen nood! De krachtigste camera is namelijk diegene die je al bezit: je smartphone. In dit artikel onthul ik de geheimen om met je mobiele telefoon adembenemende boudoirfoto’s te maken.

Smartphone fotografie

Gebruik de pro modus

Wanneer je je smartphone gebruikt om boudoirfoto’s te maken, biedt de pro-modus of handmatige modus je de mogelijkheid om de camera-instellingen handmatig aan te passen voor optimale resultaten. Dit geeft je controle over cruciale elementen zoals belichting, waardoor je foto’s een professionele uitstraling krijgen.

Onthoud dat bij smartphone fotografie de sluitertijd van meeste belang is. Verder zorgen de Sluitertijd, Diafragma en ISO waarden dat de foto lichter en donkerder worden. Wanneer je één van deze drie verminderd moet het bij de andere gecompenseerd worden om de belichting hetzelfde te houden.

Sluitertijd Instellen

De sluitertijd is de tijd wat de sensor van camera aan laat staan.
In de pro-modus kun je de sluitertijd handmatig instellen. Gebruik een sluitertijd van minimaal 1/60 seconde te gebruiken om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Diafragma Begrijpen

Het diafragma van je camera wordt vaak aangeduid met een ‘F’ gevolgd door een getal, zoals F2.8. Dit getal geeft de grootte van de opening in je lens aan waardoor licht binnenkomt.

ISO Waarden

ISO verwijst naar de gevoeligheid van je camera voor licht. Lagere waarden zoals ISO 100 zijn ideaal voor situaties met veel licht, omdat ze minimale ruis produceren, wat resulteert in helderdere en scherpere beelden. Bij het fotograferen in goed verlichte omgevingen, zoals naast een raam met natuurlijk licht, kun je het beste een lage ISO-waarde gebruiken om de kwaliteit van je boudoirfoto’s te maximaliseren.

Door deze instellingen in de pro-modus van je smartphone aan te passen, kun je de kwaliteit en uitstraling van je boudoirfoto’s aanzienlijk verbeteren.

Smartphone fotografie

Licht, Camera, Actie!

Licht is de ziel van fotografie. Gebruik het zachte, diffuus licht van een bewolkte dag of positioneer jezelf dichtbij een raam op een zonnige middag voor die perfecte gloed. Een wit laken kan wonderen doen om het licht te verzachten en een dromerige sfeer te creëren. Focus tevens op het onderwerp en het licht wat erop valt. Stel je belichting hierop aan.

Je kan natuurlijk licht gebruiken of een lamp te gebruiken. De foto hierboven is gemaakt met een lamp. Zorg ervoor dat het licht boven het hoofd is (Zelfs als je ligt) dit komt vaak het natuurlijkst over.

Afstand doet ertoe

Vermijd die ongewenste selfie-vervorming door je telefoon een beetje op afstand te houden. Stel de camera in op 2x zoom om minder vervorming te krijgen. Zo lijkt je neus niet groter dan het is. Gebruik een statief of improviseer met boeken. De zelfontspanner is je beste vriend: stel hem in, poseer, en laat de camera het werk doen.

Smartphone fotografie

Denk in beelden

Als je een foto hebt waarmee je blij bent. Ga er dan op door om het nog beter te maken en om variaties te creëren. Plaats objecten op je juiste plaats in de foto. Ontdek waar je ogen als eerst naar willen kijken. Neem de tijd om niet alleen te kijken maar ook te zien.

Smartphone fotografie

Het gaat om de hoek

Elke hoek vertelt een ander verhaal. Speel met perspectieven om verschillende aspecten van jezelf te belichten. Een lage hoek kan kracht en zelfverzekerdheid uitstralen, terwijl een hoge hoek zachtheid en kwetsbaarheid kan suggereren.

Smartphone fotografie

Door deze eenvoudige, doch creatieve richtlijnen te volgen, kan elke vrouw haar eigen boudoirfotograaf worden, gewapend met niets meer dan een smartphone en een dosis zelfvertrouwen. De schoonheid van boudoirfotografie ligt niet in de perfectie van het beeld, maar in het vieren van jezelf. Dus pak die telefoon, wees creatief, en laat de magie gebeuren.

ARTIKELEN

Ga naar de bovenkant