Twee DSLR-camera's met beste lenzen en externe flitsers gerangschikt op een getextureerde beige stof.

De beste lens voor boudoirfotografie

Leestijd 3 minuten

Als je maar één lens mag hebben om een boudoir shoot te fotograferen dan is de keuze simpel. In dit artikel vertel ik je welke lens mijn voorkeur heeft en waarom. De focale lengte van de lenzen zijn op basis van een full-frame sensor.

Een cameralens geplaatst op een houten tafel tegen een zachte bruine achtergrond.Een cameralens geplaatst op een houten tafel tegen een effen beige achtergrond.

De 50 mm lens

Deze lens is de beste lens voor boudoir omdat je in een typische boudoir ruimte de meeste foto’s kan maken. Deze lens heeft vervorming bij een portret maar niet te veel om het storend te maken. De intimiteit wat deze lens geeft is precies goed. Je bent niet te dichtbij maar ook niet te ver weg. Dit maakt het gevoel van de foto aangenaam. Het is de meest natuurlijke lens omdat bijna hetzelfde vergroting heeft als het menselijk oog. Deze lens maakt objecten dus niet kleiner of groter. Waardoor het makkelijker te visualiseren is wat je compositie moet zijn.

Een vrouw zittend op een bed.

In de voorbeeld foto zie je de 50 mm lens op diafragma 1.4. Een half totaal shot of een zittende pose werk naar mijn mening het beste.

Een cameralens met een kap eraan, rechtopstaand op een houten oppervlak tegen een effen bruine achtergrond.Een cameralens is rechtop op een houten oppervlak geplaatst tegen een effen beige achtergrond, gemarkeerd door een schaduw aan de rechterkant.

De 85 mm lens

Als je iemands gezicht gaat fotograferen heb je bij deze lens geen merkbare vervorming terwijl je nog dichtbij kan staan. Het is voor vele de lens voor portret fotografie. Deze lens zoomt iets in maar niet veel waardoor de lens alsnog bruikbaar is voor veel shots. Het voordeel van deze lens is dat je een portret kan maken van alleen het gezicht terwijl alles in proportie blijft. Een bonus is dat je vanwege de focus lengte een scherpte diepte van 0.76 cm kan halen waardoor je alleen het oog scherp kan krijgen.

Vrouw met lang golvend haar poserend tegen een glinsterende gouden achtergrond, handen gevouwen bij haar wang, terwijl zonlicht patronen op haar huid werpt.
Een cameralens geplaatst op een houten oppervlak tegen een effen, lichtbruine achtergrond.Een cameralens op een houten tafel tegen een warme beige achtergrond.

Deze drie lens types zijn de meest logische lenzen om te gebruiken voor een boudoir fotoshoot. Wil je meer boudoir foto’s bekijken die voornamelijk met deze lenzen zijn gemaakt klik dan op de knop hieronder.

De 35 mm lens

Wanneer je in een kleine ruimte bent of je wilt meer achtergrond in je foto dan is de 35 mm je vriend. Deze lens heeft vervorming waar je rekening mee moet houden maar is perfect voor landschap-portretten. De lens word als een standaard lens of een beginnende groothoek beschouwd. Omdat je simpelweg meer beeld heb kan je meer objecten in de foto plaatsen voor bijvoorbeeld een sfeer foto.

Een vrouw in lingerie poseert opvallend voor een Strandfotoshoot, zittend op de grond voor een spiegel.
Een vrouw in lingerie die op de vloer ligt.

ARTIKELEN

Ga naar de bovenkant