Een vrouw met lang haar staat in een tuin vol roze bloemen, draagt minimale witte kleding en kijkt over haar schouder naar de camera in een betoverend voorbeeld van boudoirfotografie in de open lucht.

Outdoor Boudoirfotografie

Leestijd 4 minuten

Wat is Outdoor Boudoirfotografie?

Outdoor boudoirfotografie is een bijzondere en verfrissende manier om intieme en sensuele foto’s te maken in de schoonheid van de natuur. In plaats van de traditionele boudoirkamer-opnames, biedt deze stijl een unieke setting die de natuurlijke omgeving integreert in de foto’s, waardoor een extra laag romantiek en intimiteit wordt toegevoegd. De juiste tem is eigenlijk oudoor glamour fotografie aangezien het woord boudoir naar een prive kamer verwijst, maar het word vaak gebruikt vanwege de sensuele aard van boudoirfotografie.

Een persoon met rood haar staat te midden van dicht groen gebladerte en raakt zijn gezicht met één hand aan terwijl hij naar de camera kijkt.

De Ervaring

Locatiekeuzes: Outdoor boudoirsessies kunnen plaatsvinden op verschillende locaties, elk met hun eigen unieke achtergrond:

 • Bossen en Wouden: Perfect voor een weelderige, groene en serene sfeer.
 • Stranden en Watergebieden: De golven, het zand en het reflecterende water creëren een dromerige en ontspannen sfeer.
 • Bergen en Velden: Ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een dramatisch en uitgestrekt landschap.
 • Stedelijke Omgevingen: Voor een meer edgy en moderne uitstraling, denk aan verlaten gebouwen of levendige stadsgezichten.

Wat te Dragen: Het belangrijkste is om te dragen wat jou comfortabel en zelfverzekerd maakt. Populaire keuzes zijn onder andere:

 • Lingeriesets
 • Badkleding
 • Vloeiende jurken of rokken
 • Gezellige oversized truien of vesten
 • Bodysuits en bralettes.
Voor een struik met witte bloemen staat een persoon met lang rood haar, gekleed in lichtgekleurde lingerie.

Voor- en Nadelen

Voordelen:

 • Natuurlijk Licht en Schilderachtige Achtergronden: Het gouden uur, net voor zonsondergang, biedt het beste natuurlijke licht, wat een prachtige gloed geeft die niet binnenshuis kan worden gerepliceerd.
 • Variëteit aan Settings: Van weelderige bossen tot serene stranden, de natuur biedt een breed scala aan mooie achtergronden die diepte en variatie aan je foto’s toevoegen.
 • Vrijheid met Kleding: Buitensessies geven meer vrijheid qua kleding, waaronder badkleding en casual kleding, wat misschien niet zo natuurlijk aanvoelt in een studio.

Nadelen:

 • Onvoorspelbaar Weer: Buitensessies zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, wat soms tot herschikkingen kan leiden.
 • Privacykwesties: Hoewel er moeite wordt gedaan om afgelegen plekken te kiezen, kan volledige privacy niet altijd worden gegarandeerd.
 • Insecten en Wildlife: In de natuur zijn betekent omgaan met insecten en andere dieren, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent met insectenspray.
Een vrouw met lang rood haar poseert topless tussen roze bloemen in een zonovergoten tuin. Ze kijkt naar de camera met één hand op haar arm en groen omringt haar.

Tips van Ervaren Deelnemers

 1. Kies de Juiste Tijd van de Dag:
  • Veel ervaren fotografen raden aan om te schieten tijdens het gouden uur, net na zonsopgang of voor zonsondergang, voor het mooiste natuurlijke licht.
 2. Wees Voorbereid op het Weer:
  • Neem altijd een deken of jas mee, zelfs als het warm lijkt. Het weer kan snel omslaan en je wilt comfortabel blijven tijdens de shoot.
 3. Breng een Vriend Mee:
  • Sommige mensen voelen zich meer op hun gemak als ze een goede vriend bij zich hebben tijdens de shoot. Zorg ervoor dat het iemand is die je een goed gevoel geeft en je aanmoedigt.
 4. Gebruik van Props:
  • Props kunnen helpen om de foto’s persoonlijker te maken. Denk aan items die je interesses en hobby’s weerspiegelen, zoals een boek of favoriete sieraad.
 5. Communiceer met je Fotograaf:
  • Duidelijke communicatie met je fotograaf over je comfortniveaus, verwachtingen en eventuele zorgen is cruciaal voor een succesvolle sessie.
Een persoon met lang rood haar zit op een houten ladder in een tuin, gekleed in een licht gebloemde jurk, omgeven door groen gebladerte en roze bloemen.

Het Plannen van je Sessie

Voor je Sessie: Je fotograaf helpt je bij het kiezen van de beste locatie en outfits, en je maakt definitieve plannen, inclusief het controleren van weersvoorspellingen om optimale omstandigheden te garanderen. Het is belangrijk om je visie en comfortniveaus duidelijk met je fotograaf te communiceren.

Tijdens de Sessie: Verwacht ongeveer 2 uur te fotograferen, met de mogelijkheid om meerdere keren van outfit te wisselen. Je fotograaf zal je begeleiden door poses om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet en voelt.

Na de Sessie: Je fotograaf selecteert en bewerkt de beste afbeeldingen, vaak met een mix van afdrukken en digitale kopieën. Dit is een kans om de ervaring opnieuw te beleven en te zien hoe de natuurlijke setting je boudoirfoto’s heeft verbeterd.

Outdoor boudoirfotografie is een viering van jouw schoonheid en zelfvertrouwen, tegen de prachtige achtergrond van de natuur. Het is een onvergetelijke ervaring die de intimiteit van boudoir combineert met de uitgestrekte schoonheid van de buitenwereld. Klaar om je sessie te boeken? Omarm het avontuur en geniet van het proces!

ARTIKELEN

Ga naar de bovenkant