Een mannequin versierd met verschillende soorten lingerie staat sierlijk in een zonovergoten kamer.

12 soorten lingerie: Een complete lijst

Leestijd 3 minuten

Bent u op zoek naar de ultieme lijst met lingerie? Zoek niet verder! Wij presenteren u: 20 soorten lingerie die elke vrouw in haar collectie moet hebben. Van beha’s en slips tot jarretels en korsetten, deze lijst heeft alles wat u nodig heeft om uzelf te verwennen en te verleiden. Laat u inspireren door onze top selectie en voel u sexy en zelfverzekerd in elk van deze prachtige stukken lingerie.

Een marineblauwe kant hangt aan een hanger.

1. BH:
Een BH is een kledingstuk dat wordt gedragen om de borsten te ondersteunen en op hun plaats te houden. Er zijn verschillende soorten BH’s beschikbaar, zoals beha’s met beugel, sportbeha’s en beha’s zonder beugel.

Een wit slipje, een soort lingerie, hangend aan een haakje.
2. Slips:
Slips zijn kledingstukken die worden gedragen om de onderkant van het lichaam te bedekken. Ze komen in verschillende vormen en stijlen, zoals string, hipster en high-waisted.
Een vrouw die verschillende soorten lingerie modelleert.
De benen van een vrouw in witte sokken staan naast een raam en laten verschillende soorten lingerie zien.
3. Kousen:
Kousen zijn kledingstukken die worden gedragen om de benen te bedekken en te accentueren. Ze komen in verschillende stijlen, zoals panty’s, hold-ups en kousenbanden.
Een witte trouwjurk, een van de vele soorten lingerie, hangt aan een hanger in een kamer.

4. Corset:

Een corset is een kledingstuk dat wordt gedragen om de taille te verfijnen en te accentueren. Het wordt vaak gedragen als onderdeel van een lingerieset of als modeaccessoire.

Een witte jurk die aan een hanger hangt in een hotelkamer, te midden van verschillende soorten lingerie.

5. Babydoll:

Een babydoll is een kort nachtjapon met een losse, vloeiende pasvorm. Het wordt vaak gedragen als lingerie of als slaapkleding.

Een vrouw, gekleed in witte lingerie, poseert voor een foto.

6. Jarretelles:

Jarretelles zijn elastische banden die worden gedragen om de benen te ondersteunen en te accentueren. Ze worden vaak gedragen met kousen en worden bevestigd aan een beha of slip met kleine haken.

Een vrouw in een zwarte bodysuit poseert voor een spiegel.

7. Bodysuit:

Een bodysuit is een kledingstuk dat bedekt is van de hals tot aan de enkels en wordt gedragen als een soort overall. Het kan worden gedragen als lingerie of als onderdeel van een outfit.

Een prachtige vrouw in een roze gewaad, gekleed in prachtige lingerie, zit sierlijk op een bed.

8. Negligé:

Een negligé is een licht, vloeiend nachtjapon of ochtendjas die wordt gedragen als slaapkleding of als lingerie. Het kan in verschillende stijlen worden gemaakt, zoals kort of lang, met of zonder mouwen, en met een geborduurd of transparant design.

Een vrouw in naaktlingerie, sierlijk poserend op een bed.

9. Bralette:

Een bralette is een soort BH zonder beugel of ondersteuning, die vaak gemaakt is van zachte, elastische stoffen. Het wordt vaak gedragen als comfortabele, alledaagse lingerie of als onderdeel van een casual outfit.

Een mannequin versierd met verschillende soorten lingerie staat sierlijk in een zonovergoten kamer.

10. Shapewear:

Shapewear is lingerie die is ontworpen om het figuur te verfijnen en te accentueren. Het kan worden gedragen onder kleding om problematische gebieden te verbergen of te ondersteunen, zoals de buik, heupen of dijen.

Een wit gewaad, een soort lingerie, hangt aan een hanger in een kamer.

11. Robe:

Een robe is een lange, losvallende ochtendjas of badjas die vaak wordt gedragen als slaapkleding of als onderdeel van een lingerieset. Het kan worden gemaakt van verschillende soorten stoffen, zoals katoen, satijn of fleece.

Een witte beha tussen verschillende soorten lingerie, zittend op een bed in een hotelkamer.

12. Bustier:

Een bustier is een kort, aangesloten kledingstuk dat vaak wordt gedragen als onderdeel van een lingerieset. Het is ontworpen om de borsten te ondersteunen en te accentueren en kan worden gedragen met of zonder beugel.

ARTIKELEN

Door Gepubliceerd op: 30-12-2022Laatst bijgewerkt: 12-03-2023Categorieën: Lingerie, Tips0 Reacties op 12 soorten lingerie: Een complete lijstTags: ,
Ga naar de bovenkant