12 soorten lingerie: Een complete lijst

Leestijd 3 minuten

Bent u op zoek naar de ultieme lijst met lingerie? Zoek niet verder! Wij presenteren u: 20 soorten lingerie die elke vrouw in haar collectie moet hebben. Van beha’s en slips tot jarretels en korsetten, deze lijst heeft alles wat u nodig heeft om uzelf te verwennen en te verleiden. Laat u inspireren door onze top selectie en voel u sexy en zelfverzekerd in elk van deze prachtige stukken lingerie.

1. BH:
Een BH is een kledingstuk dat wordt gedragen om de borsten te ondersteunen en op hun plaats te houden. Er zijn verschillende soorten BH’s beschikbaar, zoals beha’s met beugel, sportbeha’s en beha’s zonder beugel.

2. Slips:
Slips zijn kledingstukken die worden gedragen om de onderkant van het lichaam te bedekken. Ze komen in verschillende vormen en stijlen, zoals string, hipster en high-waisted.
Panty
Lange sokken
3. Kousen:
Kousen zijn kledingstukken die worden gedragen om de benen te bedekken en te accentueren. Ze komen in verschillende stijlen, zoals panty’s, hold-ups en kousenbanden.

4. Corset:

Een corset is een kledingstuk dat wordt gedragen om de taille te verfijnen en te accentueren. Het wordt vaak gedragen als onderdeel van een lingerieset of als modeaccessoire.

5. Babydoll:

Een babydoll is een kort nachtjapon met een losse, vloeiende pasvorm. Het wordt vaak gedragen als lingerie of als slaapkleding.

garters, Jarretelles

6. Jarretelles:

Jarretelles zijn elastische banden die worden gedragen om de benen te ondersteunen en te accentueren. Ze worden vaak gedragen met kousen en worden bevestigd aan een beha of slip met kleine haken.

7. Bodysuit:

Een bodysuit is een kledingstuk dat bedekt is van de hals tot aan de enkels en wordt gedragen als een soort overall. Het kan worden gedragen als lingerie of als onderdeel van een outfit.

Negligé

8. Negligé:

Een negligé is een licht, vloeiend nachtjapon of ochtendjas die wordt gedragen als slaapkleding of als lingerie. Het kan in verschillende stijlen worden gemaakt, zoals kort of lang, met of zonder mouwen, en met een geborduurd of transparant design.

9. Bralette:

Een bralette is een soort BH zonder beugel of ondersteuning, die vaak gemaakt is van zachte, elastische stoffen. Het wordt vaak gedragen als comfortabele, alledaagse lingerie of als onderdeel van een casual outfit.

10. Shapewear:

Shapewear is lingerie die is ontworpen om het figuur te verfijnen en te accentueren. Het kan worden gedragen onder kleding om problematische gebieden te verbergen of te ondersteunen, zoals de buik, heupen of dijen.

11. Robe:

Een robe is een lange, losvallende ochtendjas of badjas die vaak wordt gedragen als slaapkleding of als onderdeel van een lingerieset. Het kan worden gemaakt van verschillende soorten stoffen, zoals katoen, satijn of fleece.

Bustier

12. Bustier:

Een bustier is een kort, aangesloten kledingstuk dat vaak wordt gedragen als onderdeel van een lingerieset. Het is ontworpen om de borsten te ondersteunen en te accentueren en kan worden gedragen met of zonder beugel.

ARTIKELEN

Door Gepubliceerd op: 30-12-2022Laatst bijgewerkt: 12-03-2023Categorieën: Lingerie, Tips0 ReactiesTags: ,
Ga naar de bovenkant